Saavuimme Lieksan Vuonislahteen Kuivalan tilalle lauantaina n. klo 10 aikaan aamulla. Alkujutustelujen ja hevostenjaon jälkeen hevoset käytiin laitumelta. Kuten yläkuvasta näkyy, issikat osaavat ottaa rennosti. Sukimista riitti, jotta ratsut saatiin vaelluskuntoon ja enimmät liat pois.

Vaellusreitit kulkivat peltojen ylitse ja metsäteitä pitkin. Myös metsäpolkuja- ja rinteitä koluttiin. Maasto oli vaihtelevaa ja välillä aika vaikeakulkuista. Näillä osuuksilla tuli esille islanninhevosen mainio kyky kulkea kivikkoista ja epätasaista maastoa. Mukana oli myös nuoria islanninhevosia, jotka ovat aloittelemassa vaellusretkiään. Kaikki hepat selvisivät koitoksistaan todella hienosti ja mallikkaasti, ratsastajat mukaanlukien.

Ensimmäisen päivän vaellus kesti pitkälle iltapäivään. Noin viiden maissa saavuttiin yöpymispaikkaan, joka oli järjestetty Pekka Riikosen kotitilalle Vuonislahdessa. Paikka oli upea, jossa luonnonläheisyys ja rauha tulvi vastaan. Kaikki arkipäivän huolet ja kiireet saivat kyytiä viimeistään pihasaunan leppoisassa lämmössä. Majoitus oli järjestetty kunnon entisaikojen aittarakennukseen, josta löytyi mukavat leposijat useammasta huoneesta. Saunan jälkeen muurinpohjapannulla valmistui maittava illallinen, jonka jälkeen aitan punkat taisi vetää useimmat puoleensa. Hevoset yöpyivät pihapiiriin tehdyssä aitauksessa kaikessa rauhassa ja eivätkä paljon kummastelleet uutta laiduntaan.

Aamulla matka jatkui n. klo 10 jälkeen ja vaellus päättyi Kuivalan tilalle klo 14.00 aikoihin. Lämpöiset kiitokset vielä kerran Pekalle hienosti järjestetystä yömajoituksesta. Pirjolle ja Kyöstille kiitokset kaikista niistä valmisteluistanne, joiden ansiosta kurssimme onnistui niin kivasti. Kesälaitumille on hyvä kirmata tämän vaelluksen jälkeen. Huolet ja murheet ovat haihtuneet taivaan tuuliin ja "akut" ovat latautuneet vastaanottamaan kesää.


Kuvia vaelluskurssista >>