Kontiolahden lukion opetussuunnitelma 2005

 

HYVÄÄ RUOKAA 1

Soveltava

RUOKA1

Opiskelija saa

·    tietoja ja taitoja suunnitella, valmistaa ja nauttia ravitsevaa,

·    terveellistä ja esteettisesti miellyttävää ruokaa, joka sopii myös

·    nuorten maailmankuvaan

·    antaa valmiuksia toteuttaa yritystoimintaa.

 

Tavoitteet

Opiskelija saa tietoa ja harjoitusta

·    terveellisen aterian koostamisesta

·    ruuanvalmistusmenetelmistä

·    ruuan tarjollepanosta

·    eri maiden ruokakulttuureista

·    ruuan alkuperästä ja

·    omien valintojen vaikutuksista niin omaan kuin ympäristönkin

·    hyvinvointiin.

 

Sisältö

Työmenetelmät yms.

 

Oppimisstrategia

Aktiivinen osallistuminen ja annettujen tehtävien tekeminen määräaikaan mennessä.

 

Arviointi

 

 

 

 

TAPA- JA KÄYTÖSKULTTUURI 1

Soveltava

TKK1 (0,5)

Herättää kiinnostusta tapakulttuuria kohtaan ja antaa yksityiskohtaista tapatietoutta erilaisissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, mm. tervehtimisessä, esittäytymisessä, seurustelussa, pukeutumisessa ja ruokailussa.

Tavoitteet

Kurssi on tarkoitettu kaikille tapakulttuurista kiinnostuneille, mutta erikoisesti lukion toisen vuosikurssin opiskelijoille, jotka valmistautuvat lukion Vanhojen Päivän juhlallisuuksiin.

Sisältö

Kurssi suoritetaan aktiivisesti osallistumalla opetukseen, vierailuihin sekä harjoituksiin.

Oppimisstrategia

Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Arviointi

Kurssin laajuus on 18 tuntia.

Huomioitavaa

 

 

 

 

TAPA- JA KÄYTÖSKULTTUURI 2

Soveltava

TKK2 (0,5)

Antaa yksityiskohtaista tapatietoutta erilaisissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, mm. tervehtimisessä, esittäytymisessä, seurustelussa, pukeutumisessa ja ruokailussa.                                                      Antaa valmiuksia toimimaan juhlatilaisuuksien järjestäjänä, tarjoilijana ja hovimestarina.       

Tavoitteet

Kurssi on tarkoitettu kaikille tapakulttuurista kiinnostuneille, mutta erikoisesti niille lukion opiskelijoille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja tietämystään juhlatilaisuuksien järjestämisestä, tarjoilusta ja hovimestarin tehtävistä.

Sisältö

Kurssi suoritetaan aktiivisesti osallistumalla opetukseen, vierailuihin sekä harjoituksiin. Kurssin opiskelijat toimivat juhlatilaisuuksien järjestely- ja tarjoilutehtävissä mm. Kontiolahden kotiseutukeskuksella ja vanhojen päivän juhlalounaalla.                                                                 

Oppimisstrategia

Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Arviointi

Kurssin laajuus on 18 tuntia.

Huomioitavaa