Kontiolahden lukion opetussuunnitelma 2005
HYVÄÄ RUOKAA 1 |
Soveltava |
RUOKA1 |
Opiskelija saa · tietoja ja taitoja suunnitella, valmistaa ja nauttia ravitsevaa, · terveellistä ja esteettisesti miellyttävää ruokaa, joka sopii myös · nuorten maailmankuvaan · antaa valmiuksia toteuttaa yritystoimintaa.
|
Tavoitteet |
|
Opiskelija saa tietoa ja harjoitusta · terveellisen aterian koostamisesta · ruuanvalmistusmenetelmistä · ruuan tarjollepanosta · eri maiden ruokakulttuureista · ruuan alkuperästä ja · omien valintojen vaikutuksista niin omaan kuin ympäristönkin · hyvinvointiin.
|
Sisältö |
|
Työmenetelmät yms.
|
Oppimisstrategia |
|
Aktiivinen osallistuminen ja annettujen tehtävien tekeminen määräaikaan mennessä.
|
Arviointi |
|
|
|
TAPA- JA KÄYTÖSKULTTUURI 1 |
Soveltava |
TKK1 (0,5) |
Herättää kiinnostusta tapakulttuuria kohtaan ja antaa yksityiskohtaista tapatietoutta erilaisissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, mm. tervehtimisessä, esittäytymisessä, seurustelussa, pukeutumisessa ja ruokailussa. |
Tavoitteet |
|
Kurssi on tarkoitettu kaikille tapakulttuurista kiinnostuneille, mutta erikoisesti lukion toisen vuosikurssin opiskelijoille, jotka valmistautuvat lukion Vanhojen Päivän juhlallisuuksiin. |
Sisältö |
|
Kurssi suoritetaan aktiivisesti osallistumalla opetukseen, vierailuihin sekä harjoituksiin. |
Oppimisstrategia |
|
Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. |
Arviointi |
|
Kurssin laajuus on 18 tuntia. |
Huomioitavaa |
TAPA- JA KÄYTÖSKULTTUURI 2 |
Soveltava |
TKK2 (0,5) |
Antaa yksityiskohtaista tapatietoutta erilaisissa tilanteissa ja tilaisuuksissa, mm. tervehtimisessä, esittäytymisessä, seurustelussa, pukeutumisessa ja ruokailussa. Antaa valmiuksia toimimaan juhlatilaisuuksien järjestäjänä, tarjoilijana ja hovimestarina. |
Tavoitteet |
|
Kurssi on tarkoitettu kaikille tapakulttuurista kiinnostuneille, mutta erikoisesti niille lukion opiskelijoille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja tietämystään juhlatilaisuuksien järjestämisestä, tarjoilusta ja hovimestarin tehtävistä. |
Sisältö |
|
Kurssi suoritetaan aktiivisesti osallistumalla opetukseen, vierailuihin sekä harjoituksiin. Kurssin opiskelijat toimivat juhlatilaisuuksien järjestely- ja tarjoilutehtävissä mm. Kontiolahden kotiseutukeskuksella ja vanhojen päivän juhlalounaalla. |
Oppimisstrategia |
|
Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. |
Arviointi |
|
Kurssin laajuus on 18 tuntia. |
Huomioitavaa |